Despre Ovidiu Constantinescu

Am intrat în politică strict cu un singur scop: să schimb fața orașului în care locuiesc în conformitate cu principiile unui smart city: curat, sigur pentru cetățeni, cu spații verzi și locuri de joacă și sport, cu școli și grădinițe moderne, cu un transport public eficient și trafic optimizat. Cei aproape 8 ani de când sunt ”popeștean-leordeștean”, contactele dese cu cei implicați în implementarea de proiecte de tip ”smart city” și experiența locuitului timp de aproape un deceniu într-o mare metropolă mi-au arătat clar ce putem face pentru a transforma orașul Popești-Leordeni într-un loc în care să fii bucuros că locuiești.   

De profesie jurnalist, am lucrat timp de aproape un deceniu la Londra, la Secția Română a BBC World Service și apoi ca și colaborator la BBC Monitoring (serviciul de monitorizare mondială a presei în cadrul BBC). Reîntors în România, am fost timp de 4 ani și jumătate directorul de comunicare al Rafinăriei Petromidia din cadrul Grupului Rompetrol și apoi, timp de 9 ani, directorul de comunicare al uneia din cele mai mari case de avocatură din România. La 55 de ani am devenit antreprenor și în prezent conduc propria mea firmă de comunicare, specializată pe comunicarea de business. 

De asemenea, sunt președintele AGORA PLATFORM, o organizație internațională care reunește structuri naționale din 14 țări europene care apără drepturile pacienților cu boli reumatice și muscolo-scheletale.